Verkoopfacturen 8 voordelen

Wanneer je iets geleverd hebt wil je hier zo snel mogelijk geld voor zien. Snel je verkoopfacturen maken helpt hierbij. Bij Administratiekantoor Zaaijer kun je snel een factuur sturen naar je klant. Dit kan met de speciale facturatiemodule WeFact die het je makkelijk maakt een factuur op te maken. Je stelt je factuur met een van te voren gemaakt lay-out op en stuurt hem naar je klant. Dit kan zowel digitaal als met de post.

Waarom niet met Excel?

Voor veel ondernemers is lastig op tijd en correct de factuur naar de klant te sturen. Vaak wordt dit gedaan met behulp van Excel. Het voordeel van Excel is dat het erg flexibel is. Iedereen die een beetje handig is kan zo een aardige Lay-Out maken voor zijn factuur. Hierin schuilt ook een gevaar. Een fout is zo gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan formules die naar verkeerde cellen verwijzen: het gevolg een factuur die verkeerd optelt. Als de klant dit ziet, ontstaat er vertraging en duurt langer voordat het geld binnen is.

verkoopfacturen

Excel is niet veilig. Bestanden staan op de eigen computer. Wanneer de computer niet meer werkt. Kun je niet meer bij de gegevens komen. Ook is er het risico dat je gegevens worden gestolen. Het is algemeen bekend dat excel een laag veiligheidsniveau heeft. Je bent verplicht je data te beschermen.

Je bent verplicht je administratie 7 jaar te bewaren. De meeste mensen gebruiken hun computer niet zo lang. Er is een grote kans dat je in die 7 jaar een andere computer neemt en dat je gegevens op je oude computer achterblijven. Zeker wanneer je je oude computer wegdoet ben je al je gegevens kwijt en voldoe je niet meer aan de bewaarplicht. Kun jij nog de verkoopfacturen van vijf jaar geleden terughalen?

Verkoopfacturen Standaard

Nu je begrijpt waarom je beter kunt stoppen met facturen in Excel, heb je een alternatief nodig dat wel goed werkt. Dit kan met WeFact. Dit is een online facturatiepakket, die je helpt met het maken van correcte verkoopfacturen. Het is speciaal ontworpen voor niet boekhouders.

Factuurnummer en datum

Denk bijvoorbeeld aan het juiste factuurnummer en de juiste datum. Als je de factuur verstuurt krijgt de factuur automatisch het eerst beschikbare factuurnummer. Ook de datum wordt er gelijk opgezet.

Het juiste BTW tarief

Het berekenen van het juiste BTW bedrag is vaak lastig. Zeker als je te maken hebt met verschillende tarieven. Een fout is dan snel gemaakt. Valt het produkt in het hoge of lage tarief? Is het vrijgesteld of is de BTW verlegd? Door vooraf te bepalen welk BTW tarief er bij een produkt hoort voorkom je dit. Wanneer je het betreffende produkt kiest, komt gelijk het juiste tarief te voorschijn.

Altijd goed Opgeteld

Iets dat ook vaak fout gaat bij het versturen van verkoopfacturen zijn de tellingen. Verkeerd opgetelde verkoopfacturen zorgen ervoor dat je je geld niet krijgt. Als je gebruik maakt van WeFact dan wordt dit al geregeld. Zo stuur je altijd correct opgetelde verkoopfacturen naar je klanten.

Huisstijl

Je stuurt je verkoopfacturen het liefst met je eigen logo en andere bedrijfs eigen kenmerken. In WeFact kun je gebruik maken van je eigen huisstijl. Dit zorgt voor een bedrijfseigen uitstraling.

Verkoopfacturen Abonnementen

Heb je veel terugkerende inkomsten? Het is makkelijk gebruik te maken van de abonnement functie in WeFact. Hiermee verstuur je bijvoorbeeld iedere maand een verkoopfactuur voor een vast bedrag per maand.

Je stelt voor je klant in welk produkt en voor welke periode je een factuur wilt versturen.Vervolgens maak je een abonnement aan. Wanneer de datum waarop het abonnement in gaat aanbreekt, wordt de factuur automatisch aangemaakt. Het is zelfs mogelijk de factuur op een vooraf bepaald tijdstip naar de klant te versturen.

verkoopfacturen

Betalingen Ontvangen met Ideal of Automatische Incasso

Verkoopfacturen versturen is leuk. Nog leuker is het dat de facturen worden betaald. Maak het je klanten makkelijker om te betalen. Dit kan in WeFact met bijvoorbeeld de mogelijkheid om met Ideal betalingen te ontvangen. Als je de factuur per email met een betaallink naar je klant stuurt, wordt je factuur veel sneller betaald.

Als je een contract voor het uitvoeren van automatische incasso’s hebt bij je bank, dan is het mogelijk om je verkoopfacturen te incasseren met behulp van automatische incasso. De incasso batch maak je in WeFact en stuur je naar je bank.

Herinnering Versturen

Wanneer je klant vergeet te betalen verstuurt WeFact automatisch een betalingsherinnering. Deze wordt op een vooraf bepaald tijdstip verstuurd. Als je gebruik maakt van deze functie vergeet je nooit meer een herinnering te versturen.

Hoe kan ik verkoopfacturen maken met WeFact?

Door jarenlange ervaring weten we dat goeie verkoopfacturen maken een lastige opgave kan zijn. Daarom zit in bijna al onze full service administratiepakketten WeFact standaard in het pakket. Wil je je administratie uitbesteden en ook gebruik maken van deze hoogwaardige software? Bestel dan een van deze administratiepakketten.

WeFact zit standaard zit in de volgende pakketten:

Het is ook mogelijk WeFact los te bestellen.

Leer hier hoe je verkoopfacturen maakt met WeFact.