Blog

Boekhouding Eenmanszaak 4 belangrijke onderdelen

Op zoek naar een administratiekantoor voor je boekhouding eenmanszaak? Lees dan verder. Administratiekantoor Zaaijer kan je helpen met je financiële administratie en je belastingaangiften.

Pakketten voor boekhouding eenmanszaak

Voor de eenmanszaak hebben we twee complete pakketten ontwikkeld. Dit is het freelance pakket voor interim professionals en het basis pakket voor zzp-ers.

Het freelance pakket is bedoeld voor kleine ondernemers met één of twee verschillende opdrachtgevers per maand in bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening. Deze mensen hebben te maken met een beperkte inkoop voor hun eigen bedrijf en verwerken weinig facturen. Wel heeft deze ondernemer te maken met belastingaangiftes voor ondernemers zoals de BTW en de inkomstenbelasting. Meer weten over de diverse pakketten? kijk dan hier.

Financiële Administratie

Iedereen die een onderneming heeft is verplicht tot voeren van een administratie. Dit is voor veel ondernemers een lastige en tijdrovende klus. Door je administratie uit te besteden bespaar je tijd en weet je dat dit goed gebeurd. Zeker als je je administratie laat uitvoeren door Administratiekantoor Zaaijer.

De voordelen voor je financiële administratie zijn:

  • Exact gecertificeerd
  • Administratie wordt snel bijgewerkt
  • Digitaal aanleveren van bonnen en rekeningen
  • Automatische bankkoppeling met de bekende banken
  • Deskundig


boekhouding eenmanszaak

Belastingaangiften

Helaas onvermijdelijk zijn de terugkerende belastingaangiftes. Als ondernemer met een eenmanszaak heb je altijd te maken met de BTW en inkomstenbelasting. Vaak kost het invullen van deze aangiften veel tijd en is dit erg ingewikkeld. Hier wordt je dan ook bij geholpen als je een van de administratiepakketten afneemt bij ons.

Als je de boekhouding voor je eenmanszaak laat uitvoeren door ons dan heb je de volgende voordelen bij je belastingaangifte:

  • Aangiftes digitaal verstuurd naar de belastingdienst
  • Controle op gebruik van alle fiscale voordelen
  • Netwerk van specialisten

Rapportage

Het is goed te weten hoe je er financieel voorstaat. Waar maak je je kosten? Hoe kun je bepaalde zaken beter regelen? Hier kunnen rapportages je bij helpen. Voor allerlei specifieke doelen zijn er op maat gemaakte rapportages. Deze zorgen voor inzicht die je op dat moment nodig hebt.

Bij ons zijn er verschillende mogelijkheden. Van een periodieke kwartaal of jaarrapportage tot specifieke rapportages voor specifieke doeleinden. Denk bijvoorbeeld een berekening voor een ondernemingsplan of voor een financiering. Voor de boekhouding eenmanszaak vind je een standaard rapportage in het basispakket.

boekhouding eenmanszaak

Advies

Als kleine ondernemer loop je tegen allerlei financiële en administratieve uitdagingen aan. Vaak weet je niet goed hoe je deze het beste kunt oplossen. Het is dan handig dat je een adviseur hebt die je kan helpen. Zeker als je beseft dat Administratiekantoor Zaaijer lid is van ABCO Nederland een netwerk van administratie en belastingadvieskantoren. Hierdoor is het altijd mogelijk expertise in te winnen op diverse terreinen.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden. We helpen je graag.

boekhouding eenmanszaak
Advertentie
Tips voor het maken van een factuurDruk hier