Blog

Boekhouden ZZP Online

Boekhouden zzp online kun je het beste doen bij Administratiekantoor Zaaijer. Als zelfstandige ben je verplicht je administratie bij te houden. Dit is een tijdrovende klus. Dit kun je het beste uitbesteden aan de professional. Zo hou je niet alleen tijd over, maar je weet ook zeker dat het goed gebeurd. Fouten kunnen leiden tot onnodige kosten en boetes. Door gebruik te maken van Exact Online kun je je boekhouding automatiseren. Administratiekantoor Zaaijer is natuurlijk Exact gecertificeerd.

Facturen Automatisch Verwerken

De tijd dat je zelf je facturen maakt ligt achter ons. Dit doen we met de handige app. Met je telefoon voer je de uren en het tarief in. Je kiest de klant waar je dit naar toe moet sturen en de rest gaat vanzelf. Dit wil zeggen wanneer je de factuur verstuurd, dan wordt automatisch een boeking aangemaakt. De factuur kan naar de klant worden gemaild of als hij ook Exact heeft kan het rechtstreeks naar zijn digitale brievenbus worden verstuurd. Het is natuurlijk ook mogelijk de factuur per ouderwetse post naar de klant te versturen. Alleen is dit niet echt boekhouden zzp online.

Inkopen Verwerken

Het verwerken van de inkoop facturen kan ook digitaal. Zorg ervoor dat je leveranciers de factuur aanleveren in digitaal formaat. Deze worden dan ingelezen in de administratie. De software herkent de gegevens op de factuur. Vervolgens wordt de betreffende leverancier erbij gezocht en alle gegevens van de factuur overgenomen. De boekhouder controleert dit en verwerkt het vervolgens in de administratie. Het enige wat je nog moet doen is de factuur betalen.

Bankkoppelingen

Met alle bekende banken in Nederland zijn er koppelingen. Hiermee zijn al je afschriften gelijk in je boekhouding verwerkt. Met sommige banken is het zelfs mogelijk om betalingen uit de boekhouding naar de bank te versturen.

Met de volgende banken kunnen afschriften worden ingelezen:

  • ABNAMRO
  • ING
  • RABOBANK
  • Bunq
  • KNAB

Betaal bestanden naar de bank sturen kan met ING en RABOBANK.

BTW Aangiften

Als je betalingen en facturen correct invoert is de BTW aangifte snel geregeld. Door een automatische koppeling met de belastingdienst is dit met een paar klikken geregeld. Uiteraard wordt de aangifte voor verzending gecontroleerd. Lees hier hoe je de BTW aangifte doet in Exact Online.

Boekhouden ZZP Online

Wil je ook boekhouden zzp online? Voor eenmanszaken en zzp-ers hebben we twee speciaal afgestemde pakketten bedacht:

  1. Het Basispakket
  2. Het Standaardpakket

Dit zijn complete pakketten voor het verwerken van de administratie, btw aangifte en het verzorgen van de inkomstenbelasting.

Meer weten kies je pakket en meld je aan met het contactformulier.

Exact Gecertificeerd
Advertentie
Tips voor het maken van een factuurDruk hier